Brug din ferie på at slappe af konstruktivt

Brug din ferie på at slappe af konstruktivt

august 16, 2018 Præsentationer 0

Næsten alle ser frem til ferie. De fleste af os bruger ferien til at skubbe hverdagen lidt væk og nyde et frirum, hvor du kan bruge tiden lige præcis som du vil. Denne tid kan du dog bruge konstruktivt, og stadig slappe af. Det gælder bare om at afprøve og finde ud af hvad virker for dig. Måske du ligefrem bliver mere afslappet af at gøre disse ting. Her er 6 eksempler på, hvordan du kan bruge din ferie konstruktivt, og stadig slappe af

 

Læs de glemte bøger

Du har måske købt en biografi om en du ser op til, du har bare aldrig få åbnet bogen endnu. Det kan du gøre i ferien. Find et roligt sted, tag den glemte bog frem, og begynd at læse.

Måske var der et kapitel i en af dine studiebøger, som du egentlig syntes var meget spændende, men du har ikke haft tid til at læse det ordentlig igennem pga. de andre fag. Nu er det tiden til at slå op til det kapitel igen.

 Se de den mærkelig dokumentarfilm

Du har tit bladret igennem Netflix, hvor du gang på gang støder på en dokumentarfilm, som springer dig lidt i øjnene, men alligevel ikke nok til at du har trykket play. Det er nu tiden til at afprøve denne dokumentar – måske du finder en ny side af dig selv?

Planlæg at snakke med nye mennesker

Gå din venneliste igennem på Facebook, og skriv til en person du ikke har set i lang tid, eller måske aldrig har set. Gå ud og få en kop kaffe og en løs snak. Det er ofte i disse situationer, at nye muligheder kommer frem.

Du kan ligeledes også gå igennem din Linkedin, og find spændende personer/virksomheder i dit nærområde. Skriv til dem, og hør om du ikke må få en rundvisning på kontoret. De fleste vil sige ja.

Frivilligt arbejde

Give more, take less. Du kan bruge din ferie på at hjælpe personer eller dit samfund. Få bygget noget frivilligt arbejde på dit CV, samtidig med at du lærer nye bekendtskaber at kende og det ender ofte i at det faktisk er sjovt arbejde.

Udvikle dig selv

Udvide eller videreudvikle din personlige værktøjskasse. Tilmeld dig et online kursus i noget du gerne vil blive bedre til. Måske du kan tage et fysisk kursus i din by?

Vil du gerne blive bedre til at ligge makeup? Blive bedre til at løbe? Blive bedre til at læse hurtigere? De fleste byer har Facebook grupper, hvor man kan hjælpe hinanden. Om det er en privat person eller firma, så lav et opslag i gruppen.

Få perspektiv på dit liv

Tag en notesblok med på din badeferie eller bare ud på terrassen alt afhængig af hvor du holder ferie. Skriv alt ned i din notesbog. ALT. Få sat ord på dine ellers abstrakte tanker. Det giver ofte perspektiv på ens liv. I dagligdagen kan man hurtig stirre sig blindt og miste overblikket. Brug din ferie på at tage et skridt tilbage og se på det store billede. Det giver ofte et andet perspektiv på ens liv, og er med til at gøre op med ting, som skal ændres.

 


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.