Fordele og ulemper ved at have et studiejob

Fordele og ulemper ved at have et studiejob

august 16, 2018 Præsentationer 0

Nu starter studierne snart op igen, og hvis du skal til at flytte hjemmefra for at starte på universitetet, så kan det være, at du overvejer at få et studiejob. Hvis du overvejer at få et studiejob, så kommer her både fordele og ulemper ved at arbejde ved siden at et travlt studie.

Fordele

  • Ekstra penge

En af grundene til, at mange studerende tager et studiejob er for pengenes skyld. Simpelthen fordi de ikke kan få deres SU til at række til diverse faste udgifter og så til at have det lidt sjovt for.  Hvis du har brug for lidt ekstra penge hver måned, så er det en god idé at få dig et studiejob. Som studerende har man ikke særlig mange penge til rådighed hver måned, og med et studiejob vil der være råd til luksus i hverdagen. Der vil være råd til at shoppe, gå ud og spise eller måske endda tage en rejse sydpå.

  • Erfaring på CV’et

Når du skal have et job, efter du er færdig med at studere, så er der mange arbejdspladser, der gerne vil have en lang uddannelse samt erfaring på CV’et. Hvis du gerne vil have erfaring på dit CV eller bare få erhvervserfaring indenfor det felt, du gerne vil arbejde i efter dit studie, så er det en god idé med et studierelevant job. Det kan give dig mange plusser, og det kan være, at du måske endda kan ende med en fastansættelse efter dit studie.

  • Netværk – professionelt og personligt

Et netværk er vigtigt, både på det personlige og det professionelle plan. Hvis du får dig et studiejob, kan du ende med at få gode venner og gode kontakter til fremtiden. Det er nok det største plus ved at have et studiejob. Hvis du står og skal flytte til en anden by for at studere, så kan et studiejob være den nemmeste og hurtigste måde at få et netværk på.

Ulemper

  • Tidspres

Hvis dit studie kræver meget af din tid, og du så får et studiejob oven i hatten, som også tager en del tid, så kan det måske være for meget. Det er vigtigt at prioritere, fordi både studie og studiejob tager en del tid. Måske har du ikke tid til et studiejob, fordi du vil fokusere 100 procent på dit studie, og det er helt fint. Du skal ikke føle dig presset til at få et studiejob.

  • Ikke så meget fritid

Det kan være, at du har været vant til at have en masse fritid, men med et studiejob vil der ikke være mulighed for at have særlig meget fritid, fordi den tid du før havde, bliver nu brugt på at arbejde. Hvis du arbejder sammen med nogle fantastiske mennesker, så kan du være social på dit arbejde.

Der er fordele og ulemper ved alle ting i livet, og det er udelukkende op til dig at finde ud af, om et studiejob er noget for dig eller ej. Held og lykke med studiet, og held og lykke med jobsøgningen, hvis du vælger at søge et studiejob!


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.