Gode råd til udveksling

Gode råd til udveksling

august 18, 2018 Præsentationer 0

Nu er alle studerende startet på studiet efter sommerferien, og hvis du er en af dem, så er det med at komme godt i gang med det nye semester. Det kan være, at du overvejer muligheden for at tage et semester på udveksling i udlandet, så får du her nogle gode råd til, hvordan det kan lade sig gøre.

Lav din research

Hvis du gerne vil studere et semester i udlandet, så er det første skridt at tage en snak med din uddannelsesinstitution, for at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre. Dette vil give dig et overblik over, hvilke universiteter, din skole samarbejder med, og du vil finde ud af, hvilke semestre, du har mulighed for at komme på udveksling.

Tag til infomøder

Hvis du har fundet ud af, at der er mange muligheder for at komme på udveksling, og at det lige er noget for dig, så findes der informationsmøder, hvor du kan få endnu mere information, og hvor du kan møde andre, der også gerne vil på udveksling. Der har du også mulighed for at få svar på alle spørgsmål, som du eventuelt måtte have.

Find ud af, hvilke universiteter der er

Det er en god idé at finde ud af, hvilke universiteter, du har mulighed for at studere på, og at finde ud af, hvilke kurser og fag, du kan få. Det er jo ikke samme fag, der er på universiteter i udlandet, så du skal undersøge, om de fag du kan få, er noget for dig, og om de har din interesse. De er selvfølgelig tæt op af de fag, du har nu, men det kan være, at de har en anden vinkel på fagene i udlandet, og det kan du selvfølgelig lære en masse af. Det er bare vigtigt, at du har undersøgt det hele, inden du tager af sted, så du ved, hvad du kan forvente.

Spar sammen

Det er ikke gratis at tage på udveksling, og hvis det er noget, du godt kunne tænke dig, så er det en god idé at starte med at spare sammen. Du får mulighed for at lære en masse nye mennesker at kende og opleve en masse, som du ikke ville have mulighed for i Danmark.

Ikke tænk – bare gør

Hvis du gerne vil studere i udlandet, og hvis du har fundet en masse informationer, men stadig er lidt i tvivl, fordi det er et stort skridt at flytte til udlandet, så er det vigtigt, at du bare tager skridtet. Du får ikke muligheden senere hen i livet, og det er nu, mens du er ung, at du har muligheden for at rejse verden rundt.

At tage på udveksling er noget, som studerende lærer rigtig meget af, og hvis du har lyst til at opleve noget nyt i forbindelse med dit studie, så er det bare at tage af sted. Det er nemlig en god mulighed for at se verden på en helt ny måde, og få et internationalt netværk, som du kan bruge senere hen i livet.

 


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.