Gode vaner inden en eksamen

Gode vaner inden en eksamen

august 16, 2018 Præsentationer 0

Hvis du har en eksamen, der kommer snart, og hvis du ikke helt føler dig klar til den, så kan du her få nogle råd til, hvordan du får nogle gode vaner, som kan hjælpe dig til din eksamen og i perioden op til.

Lav en to-do liste

Det er vigtigt, at du får et overblik over de ting, du skal have lavet. Så hvis du starter du med at lave en liste over ting, du skal have læst, noter du skal have skrevet og idéer til din eksamen. Det kommer jo lidt an på, om det er en skriftlig eller mundtlig eksamen, men så længe du selv har et papir, hvor der står, hvad du skal nå, så har du et overblik. På den måde har du også mulighed for at krydse af, når der er noget, du har lavet, og så kan du se dine fremskridt.

Tænk positive tanker

Min mormor har altid sagt til mig inden en jobsamtale eller en eksamen, at jeg skal huske at tænke positive tanker, og det har altid hjulpet mig. Hvis du går ind til en eksamen med en positiv tankegang, hvor du selv tror på, at du kommer til at klare dig godt, så er der en større chance for, at det faktisk kommer til at gå godt. Sådan er det med alting – du skal bare huske at tænke positivt.

Snak med andre

Hvis du skal lave en synopsis eller har et bestemt emne til din eksamen, så kan det være en god idé at snakke med andre, hvad end det er din familie eller dine studiekammerater. På den måde har du mulighed for at få andres perspektiv og tanker omkring emnet, og det kan du lære rigtig meget af. Måske kan du lære noget nyt, som du kan bruge til eksamen. Så snak med andre og lyt til, hvad de har at sige, for du kan lære noget af det.

Planlæg din tid

Hvis du har fået din dato for din eksamen, så er det vigtigt, at du begynder at planlægge din tid. Du skal nemlig sikre dig, at du når at læse alt det, som du skal læse. Hvis du har et arbejde, så skal du planlægge udenom det. Det er altid en god idé at have et overblik over, hvor meget tid du har, og hvad du skal nå på denne tid.

Der er mange småting, du kan gøre, som kan hjælpe dig op til en eksamen, og for hver eksamen lærer du, hvad der fungerer lige præcis for dig. Det kan være, at du opdager, at du skal fordele din læsning mere, fordi ellers kan du ikke koncentrere dig. Du lærer hele tiden af dine erfaringer, så vær opmærksom på hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Du skulle jo gerne kunne blive bedre og bedre til hver eksamen, du skal til.


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.