Motivation til lektier

Motivation til lektier

august 20, 2018 Præsentationer 0

Alle kender det med, at der er en opgave eller aflevering, som er blevet udskudt i et stykke tid, men som bare skal laves, selvom du slet ikke har lyst til det. Her handler det om at finde motivationen frem, og hvordan du gør det, får du råd til lige her.

Lav en liste

Det er vigtigt, at du laver en liste over de ting, som du skal lave i forbindelse med opgaven, fordi på den måde bryder du den måske store opgave ned i små og lettere håndterlige bidder. Så virker det hele ikke så uoverskueligt. På den måde kan de tænkte, at hvis du bare lige gør det her, så er du faktisk i gang med opgaven. Hvis du efter det så tænker, at du lige tager endnu et punkt på listen, så kommer opgaven til at blive lavet på ingen tid.

Tænk: jeg kan, jeg vil, jeg gør!

Det er altid vigtigt at tænke positivt, og da jeg var på guideskole i sin tid, var mottoet:

”Jeg kan, jeg vil, jeg gør!”

Sådan skal du også bare tænke. For du kan jo sagtens skrive opgaven, du vil også gerne have opgaven skrevet, så derfor går du i gang med at skrive opgaven. Det handler om at finde viljen til at skrive den, og hvis du lige kommet i det mood, hvor du er motiveret, så er det bare med at komme i gang.

 

Find ud af, hvad der motiverer dig

Motivation er en vigtig faktor i livet, hvad end du skal lave en opgave eller noget andet. Det er motivation, der driver dig. Måske driver det dig, at du kan aflevere din opgave, så du kan komme ud og tilbringe tid med dine venner, og det er også helt fint. Så skal du bare huske på, at jo før du går i gang med opgaven, jo hurtigere har du mulighed for at gøre det, der virkelig gør dig glad. Så i stedet for at udsætte opgaven, er det bedre bare at komme i gang med den.

Beløn dig selv  

Hvis du skal skrive en opgave, som virkelig ikke interesserer dig, eller som du slet ikke kan finde motivationen til at skrive, så lav en liste og sørg for, at der er små skridt på vejen mod den færdige opgave. På den måde kan du ligge belønninger ind, når du har opnået nogle af de ting, du skal nå i forbindelse med opgaven. Det vil give dig mod på at arbejde lidt hårdere, så du kan blive belønnet. Du kan belønne dig selv med en film, noget lækkert at spise eller noget helt tredje – det skal blot være noget, som gør dig glad.

Husk også, at det er altid bedre at gå i gang med opgaven i god tid, så du har ordentlig tid til at lave den, end det er at udskyde den, for så ligger den bare i hovedet og stresser dig. Gå så småt i gang, og lav lidt hver dag. Du skal bare huske at være positiv og belønne dig selv.

 


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.