Rejseforsikring: Dét skal du vide

Rejseforsikring: Dét skal du vide

august 17, 2018 Præsentationer 0

Udvekslingsophold er i stigende popularitet blandt danske studerende. Det giver den ekstra dimension til din uddannelse, som flere og flere arbejdsgivere efterspørger når de søger den rette kandidat. Men hvordan skal du forsikres når du rejser på udveksling? Det giver vi svar på i denne guide. Du finder blandt andet information omkring:

 • Sundhedsforsikringer og rejseforsikringer
 • Hvilke vilkår der er vigtige at være opmærksom på
 • Hvordan du er dækket med en dansk rejseforsikring
 • Hvordan du undgår dobbeltdækning

Sundhedsforsikring vs rejseforsikring

Den vigtigste du skal være opmærksom på er forskellen mellem sundhedsforsikringer og rejseforsikringer. En sundhedsforsikring dækker udelukkende hvis du bliver syg eller kommer til skade. I sådanne tilfælde vil sundhedsforsikringen dække udgifter til lægebehandling, hospitalsindlæggelse og receptpligtig medicin.

Rigtig mange værtsuniversiteter kræver at du som minimum har tegnet en sundhedsforsikring før du kan starte på deres studie. I USA kræver værtsuniversitetet ofte at du køber sundhedsforsikringen gennem dem. I Australien er det et lovkrav at du har købt en sundhedsforsikring gennem et af fem godkendte forsikringsselskaber.

En sundhedsforsikring er et absolut minimum af forsikring som du bør have når du rejser udenlands. Der er en årsag til så mange universiteter kræver det, og at den australske regering har fremsat det som lovkrav. Det er fordi det er så vanvittig dyrt når først man er kommet til skade. Særligt i USA kan en tur på hospitalet eller skadestuen være ruinerende hvis man ikke har en forsikring.

Sæt dig ind i vilkårene for din sundhedsforsikring, det er vigtigt

Hvis du bliver tilbudt eller påkrævet at købe en sundhedsforsikring til din udveksling, så gør dig selv en tjeneste og undersøg dens vilkår. Der er nemlig nogle væsentlige detaljer du skal være opmærksom på.

For det første, så skal du undersøge hvornår du er dækket af forsikringen. Det er meget almindeligt at en sundhedsforsikring gennem værtsuniversitetet kun dækker mens du er indskrevet på studiet. Det vil sige at du først er dækket fra den dag du starter undervisning og til din sidste eksamensdag. Hvis du rejser til landet før det, eller beslutter at blive lidt længere, så er du altså ikke dækket i den periode. Der bør du købe en rejseforsikring der som minimum dækker den ekstra periode du er i landet.

Udover det, så er det ikke sikkert at universitetets forsikring dækker dig hele døgnet. Det kan sagtens være at du kun er dækket for aktiviteter som har forbindelse til skolen. Det vil sige at du ikke er dækket hvis du skal på en weekend vandretur med vennerne. Du bør altid have en forsikring der beskytter dig 24 timer i døgnet. Hvis din sundhedsforsikring ikke gør det, så køb en dansk rejseforsikring som supplement.

Hvordan er du forsikret med en dansk rejseforsikring

En dansk rejseforsikring dækker meget mere end en sundhedsforsikring. Det er derfor at den altid anbefales selvom du har en sundhedsforsikring. Særligt hvis du skal være meget aktiv på din udveksling er den et must. Der kan være stor forskel på hvilke dækninger der er inkluderet, men generelt er du som minimum dækket for:

 • Lægebehandling, hospital og medicin
 • Hjemtransport
 • Tyveri og røveri
 • Tilkald og sygeledsagelse (hvis du bliver indlagt på hospitalet)
 • Hjemkald (hvis din nærmeste familie bliver syg)
 • Personansvar (hvis du forvolder skade på andre personer eller deres ejendele)
 • Retshjælp
 • Akut tandlægebehandling
 • Eftersøning og redning
 • Krisehjælp

Alle danske rejseforsikringsselskaber har også en 24 timers dansk alarmcentral du kan ringe til. De kan hjælpe dig med enhver tænkelig nødsituation du kan komme ud for. Der er som regel danske læger tilknyttet alarmcentralen, som sammen med dig kan være med til at vurdere den bedst mulige behandling for din skade.

Undgå dobbeltdækning

Der er som sagt mange gode grunde til at supplere sin sundhedsforsikring med en dansk rejseforsikring. Det kan dog resultere i at du er dobbeltforsikret, da sundhedsforsikringen og rejseforsikringen dækker nogle af de samme ting.

SafeAway rejseforsikring har lavet en løsning der eliminerer dette problem. Hvis du skal studere i enten USA, Canada, Australien eller New Zealand, så kan du købe en non-medical travel insurance. Den dækker for alt det andet end lægebehandling, hospital og medicin. Så kommer du ikke til at betale dobbelt og samtidig er du fuldstændig dækket ind.

Hvis du vil vide mere om rejseforsikringer til udveksling, så læs mere på rejseforsikringsguiden.dk. Her kan du blandt andet læse om de fem godkendte forsikringsselskaber i Australien, og finde andre gode råd til udvekslingsopholdet.

 


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.