Sådan får du det bedste skoleår

Sådan får du det bedste skoleår

august 18, 2018 Præsentationer 0

Et nyt skoleår er startet, og hvis du ikke er så glad for skolen, så kan du her finde nogle gode råd til, hvordan du kan få det bedste skoleår. De gode råd kommer fra Josefine Fanny Jönsson, som er uddannet folkeskolelærer, og som er workshop og undervisningsansvarlig hos Meptek. Her får du gode råd til, hvordan du får det bedste skoleår.

Jeg kan, jeg vil, jeg skal!

Det er noget, du skal beslutte dig for, når du virkelig ikke har lyst til at læse lektier. Hvis du udsætter det, og hvis du lader være, så kommer det til at gå ud over din skolegang. Det kan godt være, at du ikke har lyst til at læse 20 siders historie lige nu, men du kan godt, du skal og hvis du tænker sådan, så skal du også tænke, at du gerne vil. Hvis du er positiv omkring det, så bliver det også sjovere for dig at læse eller lave opgaven.

 Brug din vilje fornuftigt

Det er virkelig vigtigt, at du beslutter dig for, at du gerne vil.

Ofte når vi føler os umotiverede, trætte eller dovne kan vi spørge os selv: vil jeg? Vil jeg kan med få ændringer skrives om til VILJEN. At ville er ofte den vigtigste motivationsfaktor, når du skal opnå noget. Hvis vi ikke vil, får vi det ikke gjort.” – citat Josefine Fanny Jönsson

Derfor er det så vigtigt at have vilje, lige meget hvad du skal opnå eller gennemføre i livet.

Planlægning og spontanitet i god balance

Det er vigtigt, at du planlægger din tid, så du har tid til at lave lektier, men så du også har tid til at have det sjovt. Det kan være en rigtig god idé at få dine lektier overstået med det samme – hvad end det er i lektiecaféen på skolen eller lige når du kommer hjem. På den måde har du fået det overstået, så du kan nyde din tid og lave noget, som du virkelig elsker at lave.

Juster dit mål og sigt efter det

”En fodboldspiller scorer aldrig et mål hvis kan ikke 1. siger efter det og 2. øver sig i at ramme. Det samme gælder for dig og din skolegang.”citat Josefine Fanny Jönsson

Det er vigtigt, at du husker på, at alle ikke kan være gode til alting. Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvor dine styrker og hvor dine svagheder ligger. På den måde kan du finde ud af, hvordan du kan forbedre dig. Hvis der er noget, som du ikke føler dig så stærk i, så er det en god idé at tage en snak med din lærer eller dine forældre, så du kan få en hjælpende hånd. På den måde kan du forbedre dig og komme nærmere til at nå dine mål.

High-five din omverden

Hvis du ser nogen, som laver en god fremlæggelse, har lavet en god opgave eller bare har arbejdet hårdt, så husk og ros dem. Fortæl dem, hvor godt de har klaret sig. For alt du giver, kommer igen.

”Skal man godt igennem et skoleår, kan opbakning være et nøgleord. Giv, så du kan få.”citat Josefine Fanny Jönsson

Find vindermentaliteten og din motivation frem og sørg for at være positiv hele vejen igennem, så skal du nok få det bedste skoleår.

 


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.