Sig disse 3 sætninger til dig selv før en præsentation

Sig disse 3 sætninger til dig selv før en præsentation

juli 17, 2018 Præsentationer 0

Du står foran døren til din jobsamtale eller eksamen, og du begynder af naturlige årsager, at blive nervøs. Med nervøsiteten følger de negative tanker hurtig trop. Disse negative tanker skal vi have afhandlet, og gjort forsvarsløse. Det gør vi med disse 3 sætninger:

Husk at selvom du inderst inde måske ikke er enig i disse 3 sætninger, eller du ved at de ikke passer, så er det vigtig at tro på dem alligevel. Tro på disse sætningerne ligegyldig situation eller emne. Efterfølgende kan du evaluere, og ændre til næste gang.

1) Dette publikum tror, at jeg er eksperten

Du skal tænke, at de personer som skal lytte til dig lige om lidt om det er lærer, censor eller arbejdsgiver, så sidder de, og tror du er eksperten. De vil gerne have din synsvinkel på analysen, eller have din forklaring på hvordan du kan give virksomheden værdi. Denne tanke skal du altid have I hovedet ved en præsentation. Det giver dig selvtillid og gå-på-mod.

2) De vil have mig til at lykkes

Dit publikum vil gerne have, at du får succes. De vil gerne have at det går mig godt under min præsentation. Denne tanke er essentiel for din selvsikkerhed.

3) De ved ikke, hvad jeg har tænkt mig at sige

De personer du skal snakke foran, ved hvilken retning eller emne du vil snakke om, men de ved ikke din præcise fremgangsmåde. Denne tanke gør dig mere rolig, og lader dig slippe af med tanken om at huske alle ting. Hvis du nu kommer til at glemme en sætning, så ligger dit publikum højest sandsynligt ikke mærke til det.

Husk på at gå ind til din præsentation og giv den gas. Selvom du inderst inde måske ved, at du ikke er eksperten i Matematik, så hav stadig de positive tanker i hovedet, om at du er den de vil høre på. Efter en eksamen eller jobsamtale, så skal du selvfølgelig være objektiv og evaluere dig selv.


 

Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.