Spejl dig til succes: Brug spejlneuroner

Spejl dig til succes: Brug spejlneuroner

august 17, 2018 Præsentationer 0

Kender du situationen, hvor du tager dig selv i at gøre det samme som personen du evt. snakker med. Personen rører sig måske i håret, og ikke mange sekunder efter, gør du det samme. Du tænker måske at dette er et tilfælde, men ofte bunder det faktisk i noget dybere, og der er en god forklaring på det.

Vi mennesker er flokdyr. Vi kan godt lide at bo i fælleskaber som byer, kommuner og lande. Selvom vi er flok dyr, må vores ’flok’ dog ikke blive for stor. Menneskerne i vores egen flok, må også gerne minde om os selv. Du skal helst have de samme værdier, holdninger, traditioner og dannelse. I denne velkendte flok, som vi ofte kalder for vores vennekreds føler vi os trygge og tilpas. Måske har I ikke de samme jobs, og ja, I er selvfølgelig forskellige, men dybest inde har I nogenlunde de samme værdier. Dette er en evolution, som har og stadig er en vigtig faktor for vores arts succes.

Denne genkendelighed i vores nærmeste bunder i spejling. Vi spejler os i hinanden. En spejling gør at din underbevidsthed tænker at denne person ligner mig, så det er dermed trygt at integrere med dette individ. En spejling er med til at åbne den modsatte person og gøre den tryg i dit selskab. Dette kan bruges i enhver situation: Eksamen, jobsamtale, date, præsentation osv.

Hvordan bruger man spejlneuroner?

Til at starte med, så prøv at observer andre mennesker og se deres spejlinger i hinanden. Find et par der snakker sammen, og kig på deres bevægelser i 10 min. Du vil med høj sandsynlighed se, at når den ene tager sin hånd op til munden, så gør den anden det også. Når den ene læner sig tilbage i stolen, gør den anden det også.

Flere undersøgelser har vist, at hvis denne spejling ikke forefinder, er det et tegn på uinteressanthed og afvisning i en vis grad. Alt taget med et gram salt. Du skal ikke blive panisk, hvis modparten ikke med det samme folder sine ben overkors, når du gør det. Det vi alle har til fælles, er at vi alle er forskellige.

Når du har observeret i en periode, så gå videre og prøv selv at spejle andre personer. Det kan være så simpelt, som at spejle familiemedlemmer til den næste fødselsdag, eller spejle din studiekammerat mens i spiser. Prøv det, og øv dig i at få den naturlige overgang, så det ikke bliver en mekanisk og hastig bevægelse. Det skal se naturligt ud. Generel troværdighed er stadig det essentielle.

Når du mestrer denne proces, så kan du tage skridtet videre og teste modparten. Se om personen er interesseret og om dens underbevidsthed prøver at spejle dig. Prøv bevidst at ændre din kropsholdning og afvent et øjeblik, se så om personen gør det samme. Gør dette med et par bevægelser, og hvis dine bevægelser bliver gengivet, så ved du, at du er rigtig godt på vej til at komme igennem til din modpart.

Dette kan du gøre:

  • Røring af hår
  • Røring i ansigt f.eks. ved kløe
  • Ben position – Er de over kors, er de samlet, er hælen i jorden
  • Arme position – Ligger den ene på bordet, er begge arme i siden, støtter den ene arm hovedet.
  • Kropsholdning – spredte ben, lænende op at genstand, brystet frem.
  • Ordbrug – Gentag nogle af de samme ord som modparten.
  • Bevægelser – knækker med fingre, drejer hovedet, generel gestik.

 


Kunne du lide indlægget?

Få flere tips, tricks og videoer tilsendt direkte til din mail helt gratis 👇

Læs mere om vores persondatapolitik her.